keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Kurpitsajuhla

Kurpitsat kaiverrettiin eilen, ja sisukset ovat nyt tässä:





Siinä on kurpitsapiirakka, ohje Arla-keittiöstä (Maitotuotteet Valion, toim. huom.). Isoin purkki vasemmalla on hillottua kurpitsaa, johon katsoin mallia täältä. Hillosin ne kimpaleet, joista sain leikattua kuutioita.

Ohuet siipaleet ja muun mössön keitin hilloksi. Keitin kurpitsaa (n. 2,5 kg) ensin mahdollisimman vähän veden kanssa pehmeäksi, soseutin ja kippasin pussillisen hillosokeria sekaan. Sitten vasta maistoin ja totesin että vähempikin sokeri olisi riittänyt, tuli tosi makeaa. Lisäsin mausteeksi kanelia ja inkivääriä, heitin kattilaan vielä pussinlopullisen pakastimesta löytyneitä puolukoita ja keitin vielä kymmenisen minuuttia. Puolukoita olisi saanut olla enemmänkin, luultavasti liika makeus olisi taittunut niillä. Vaan ei siitä nytkään ihan pahaa tullut.

Ei kommentteja: