tiistai 8. lokakuuta 2013

Yövaippoja

Harso on vallan erinomainen vaippa: taipuisa, kiristämätön ja nopeasti kuivuva. Päivällä kotioloissa villahousujen kera ihan ykkönen 3 kk ikäisellä vauvalla. Yöksi ja reissuoloihin, kun vaippaa ei vaihdeta yhtä tiuhaan, kuivapintaisempi vaippa on kuitenkin mielestäni parempi. Ryppy on kasvanut sellaista vauhtia että vanhat yövaipat ovat jääneet pieneksi, joten tein muutaman täyttövaipan uuden kaapin perälle säilötyistä kankaista. Kaavana käytin ikivanhaa Igu*Lee -sisävaippaa, josta kuminauhat ovat plörähtäneet.

Vihreä-keltaiset ovat Maaemon kangasaitasta aikanaan tilattua paksua luomucollegea. (Koko kauppaa ei taida enää olla olemassa.) Ompelin vihreän kankaan lisäimuksi keltaisen ulkopuolelle. Oranssiraitaisen joustofroteen sain kaverilta, myös siitä tehdyssä vaipassa on lisäkerroksena vihreää collegea, mutta piilossa sisäpuolella. Kaikissa vaipoissa sisäpinta on luonnonvalkoista fleeceä, joka tuntuu ihoa vasten kuivalta. Täyttöaukko on edessä.


Paksun yövaipan päälle tarvitaan villahousut, joissa on vähän lahkeita ja kainaloihin asti ylettyvä vyötärö. Nämä on tehty ihan viimeisistä lofteista. Katsoin mallia saamistani neulotuista pöksyistä, joissa on haarakiila, mutta muutin mallia vähän. Mallipöksyt ovat samanlaiset edestä ja takaa, näihin neuloin takapuolen leveämmäksi, eli aloitin kiilalisäykset muutamaa kerrosta aikaisemmin. Ylimääräiset silmukat kavensin pois lahkeissa. Tuli aika hyvät, taidan tehdä vielä parit matalavyötäröisemmät päiväkäyttöön kunhan saan lankaa. Kalajoella on markkinat viikonloppuna, jospa sieltä löytyisi vaikka Nivalan tilan hahtuvaa.


Ei kommentteja: